شهرداری رشت
۱۴۰۲ سه شنبه ۲۹ اسفند
به وب سایت منطقه ۴ شهرداری رشت خوش آمدید
واحد آمار و فناوری اطلاعات

اهم وظايف واحد آمارو فناوري اطلاعات عبارتند از:

v آمار

· استخراج اطلاعات، تهيه جداول، نمودار و شاخص هاي آماري بر اساس داده هاي جمع آوري شده

· تهيه گزارشات آماري جهت استفاده مديران ارشد شهرداري و سازمانهاي وابسته

· جمع آوري اطلاعات آماري و عملكرد دوره اي و مقطعي واحدها و سازمانهاي تابعه شهرداري

· ايجاد هماهنگي لازم در فعاليتهاي آماري با واحدها و سازمانهاي تابعه شهرداري رشت

· بكارگيري صحيح تعاريف و مفاهيم آماري در عمليات شهرداري

· تجزيه و تحليل داده ها و تهيه گزارشات لازم

Ø نتايج حاصله :

· برنامه ريزي با استفاده ازابزارهاي آماري و موجود در بهبود وضعيت و ارائه راهكارها با زمان بندي مناسب به منظور استقرار نظامي پايدار و بهبود يافته

· برگزاري جلسات با كيفيت بهتر و اطلاعات مستدل و به روز از حوزه فعاليتهاي مربوطه

· رقابت سالم براي عرضه خدمات بهتر

· كاهش اختلاف نظرهاي ناشي از كمبود اطلاعات

· ايجاد انگيزه در استفاده از اطلاعات و آمار در تصميم گيريهاي مديريتي

v سخت افزار و شبكه

بخش ديگري از مشكلات كه گريبانگير كاربران است مربوط به مشكلات نرم‌افزاري مثل پاك شدن يا خراب شدن فايلهاي اطلاعاتي بنا به علل مختلف مثل ويروسها، قطعي برق و مشكلات سخت افزاري ميباشد كه با سياستگذاريهاي پيشگيرانه مي‌توان از اينگونه مشكلات كاست.از آنجا كه پيشگيري هميشه ارزانتر و آسانتر از درمان است، پيشگيري از خرابي يكي از نقاطي است كه توجه واحد سخت افزار را به خود معطوف داشته است. از بارزترين نمونه‌هاي آن مي‌توان آموزش كاربران جهت Backupگيري منظم و مستمر از بانكهاي اطلاعاتي، استفاده صحيح از سخت افزار و نرم افزارها، تهيه نقشه شبكه و ورود اطلاعات آن و تهيه آماده سازي گزارشات شبكه نگهداري و توسعه خطوط ارتباطي شبكه شامل كابل كشي و خطوط برق اضطراري، همچنين به روز رساني برنامه ويروس كش و سيستم عامل ويندوز را نام برد.به منظور برنامه‌ريزي صحيح براي پيشگيري از بروز مشكلات،واحد سخت افزار به اطلاعات خاصي دارد كه آن را از طريق شناسنامه رايانه‌ها تهيه مي‌نمايد. اين شناسنامه‌ها در برگيرنده ۳ نوع اطلاعات مي‌باشد:

۱-در مورد كاربران

۲-نوع استفاده رايانه در واحد مربوطه

۳-مشخصات سخت افزاري و نرم افزاري رايانه‌ها

v نرم افزار

كامپيوترها براي انجام امور به شكل مطلوب و مورد نياز به نرم افزار احتياج دارند و توليد نرم افزار به دانشي تبديل شده كه برخورداران از آن هميشه يك گام جلوتر از بقيه خواهند بود. امروزه با بالا رفتن حجم اطلاعات در سازمان ها و ادارات ، نياز به مديريت بهينه و كنترل مطلوب آن ها به شدت احساس مي شود. در دسترس بودن اطلاعات، كنترل صحت و گزارش گيري مطلوب از آن ها جزء پيش پا افتاده ترين نيازهاي هر سازمان است. چيزي كه تا پيش از اين از طريق نيروي انساني ماهر و با تجربه انجام مي شد و امروزه براي بالا بردن سرعت و دقت به كامپيوترها واگذار شده است.

ازجمله نرم افزارهاي مورد استفاده مي توان به موارد ذيل اشاره كرد :

- سيستم يكپارچه شهرسازي(سرا8)

- اتوماسيون اداري

- نرم افزار واحد حسابداري(اكانتينگ)

- اموال

- چك چاپ و ايده آل

v GIS

پيشرفت شتابنده فن آوري اطلاعات بر هيچكس پوشيده نيست.نقش GIS شهري با تكيه بر فناوريهاي نوين اطلاعاتي وارتباطي در مديريت كلان شهري بسيار حايز اهميت است.سامانه اطلاعات جغرافيايي GIS تكنيكي در تصميم گيري ها،تعيين روندها و مكان يابي ها ميباشد كه به طور عمده به كمك رايانه،قابليت پيدا مي كند تا در مطالعات مربوط به برنامه ريزي شهري،كارآيي گسترده داشته باشد.

پروسه توليد نقشه با ايجاد لايه هاي مختلف شهر سازي از قبيل:عرصه،اعيان،طرح تفصيلي،كميسيون ماده ۵،شبكه معابر و ارزش منطقه اي آغاز شد كه هر لايه بصورت جداگانه از روي نقشه مبنا (Base Map) ترسيم شده و مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.مراحل تهيه لايه هاي نامبرده به شرح زير ميباشد.

۱- لايه عرصه: ايجاد Polygonازعرصه هاي خام به اين ترتيب كه تمامي عرصه هاي تشخيص داده شده در نقشه خام بصورت Polygon ترسيم شده و در لايه اي جديد ذخيره ميشوند.

۲- لايه اعيان: مانند لايه عرصه با ايجاد Polygon از اعيانات نقشه خام،توليد ميشود.

۳- لايه طرح تفصيلي: در تهيه اين لايه كليه Polygon هاي طرح تفصيلي كه شامل كاربري هاي مختلف هستنداز نقشه هاي كاغذي برداشت و با نقشه وضع موجود هماهنگ شده وبصورت فايل DWG تهيه شدند.

۴- لايه خط پروژه:كليه خط پروژه هاي كاغذي اسكن شده و كليه خط پروژه هايي كه بصورت فايل DWG بودند نيز در نقشه وضع موجود جانمايي شده و ترسيم گرديدند.

۵- لايه كميسيمن ماده۵:تمامي مصوبات كميسيون ماده۵ اعهم از تغيير كاربريها و غيره روي نقشه منعكس گرديدند.

۶- لايه شبكه معابر: كليه معابر اصلي،فرعي و كوچه هاي بن بست از روي نقشه و بازديد ميداني تشخيص داده شده و بصورت Poly Line ترسيم شدند.

۷-لايه دارايي:ارزش منطقه اي هر خيابان و كوچه براساس دفترچه دارايي سال مربوطه روي نقشه منعكس گرديد.

طراحي و ايجاد بانكهاي اطلاعاتي:

به منظور لينك اطلاعات توصيفي به اطلاعات مكاني مي بايستي بانكهاي اطلاعاتي مختلفي براي لايه هاي نقشه در نرم افزار SQL Server طراحي و ساخته شودو ورود اطلاعات گردد.اين اطلاعات ورود شده به كمك نرم افزار Autodeskmap به نقشه هاي ترسيم شده link مي شود.

نگهداري و به روزآوري نقشه ها و بانكهاي اطلاعاتي:

نگهداري و به روزآوري اطلاعات توصيفي و نقشه ها ازاهميت بسيار بالايي برخوردار است.نگهداري از اين اطلاعات ارزشمند با Back up گرفتن از Table هاي اطلاعاتي و همچنين Back Up گرفتن از نقشه ها بر روي DVD و همچنين هارد External انجام ميپذيرد همچنين در واحدGIS از منابع مختلفي جهت به روزآوري نقشه ها استفاده مي شود مانند: تصوير ماهواره اي به هنگام، گزارش كارشناسان بازديد مناطق، مميزي هاي جديد و بازديدهاي ميداني.( گردآوري و تاليف : محمود عليجاني)

1393/07/01
هدف شهرداری ، ارائه خدماتی موِثر در راستای بهبود و توسعه شهری است
Powered by DorsaPortal